Perhelomalle Ruotsiin

Lähettänyt on kesä 15, 2019 in Portti | Kommentit pois päältä artikkelissa Perhelomalle Ruotsiin

Perhelomalle Ruotsiin

Ruotsi on ehdottomasti yksi parhaimmista perhelomakohteista, mikäli halutaan lähteä koko porukan voimin ulkomaille, mutta kaukolomakohteet eivät kuitenkaan houkuttele tai mahdu laadittuun budjettiin. Mikäli Ruotsi ei kuulosta riittävän kiinnostavalta ja jännittävältä, kannattaa sille kuitenkin antaa mahdollisuus sillä mitä luultavimmin tulet yllättymään positiivisesti.

Kovin eksoottinen lomakohde se ei suomalaiselle välttämättä usein ole, sillä Ruotsin kulttuuri on hyvin samanlainen kuin meillä Suomessa. Tämä saattaa osaltaan myös helpottaa perheen kanssa matkustamista, kun tavat ja käytännöt eivät liiaksi poikkea toisistaan. Jännittäminen jää vähemmälle ja voi rennosti keskittyä upeaan arkkitehtuuriin, kauniisiin maisemiin ja shoppailun huumaan. Ruotsin maaseutu on henkeäsalpaavan kaunista ja kaupunkien vanha arkkitehtuuri on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Myös kulinaristi löytää varmasti yhtä sun toista kiinnostavaa maisteltavaa ja kulttuurinnälkäiselle puolestaan on tarjolla paljon museoita ja historiallisia kohteita katsastettavaksi. Mikäli suunnitelmissa on maaseutumatkailu, on lomailijan viisainta vuokrata auto tai taittaa matkaa pyöränselässä, mutta kaupunkikohteissa siirtyminen paikasta toiseen hoituu mitä kätevimmin julkisilla kulkuneuvoilla tai jalan. Ruotsin hintataso on useimmiten hyvin samaa luokkaa kuin Suomessakin, mutta kurssien heilahtelujen myötä, voi shoppailija toisinaan päästä jopa halvemmalla Ruotsin puolella ostoksia tehdessään. Nimenomaan lapsiperheille Ruotsi sopii lomakohteeksi erinomaisesti. Lapsille löytyy paljon kiinnostavaa puuhaa niin kaupungeista kuin maaseudultakin, Lapin urheilukeskuksista puhumattakaan. Jos Suomen Lappi on jo nähty, kannattaa ehdottomasti käydä kokemassa se myös Ruotsin puolella. Laskettelurinteet ja mökkikylät palvelevat lomalaisia vähintään yhtä kokonaisvaltaisesti ja takaavat ikimuistoisia hetkiä koko perheelle. Retkeilystä nauttivalle Ruotsin leirintäalueet ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia ja useista nettisivuista ja karttapalveluista löytää helposti mieleisensä kohteen.

Missä kannattaa käydä?

Riippuen siitä, kuinka pitkä loma on kyseessä, kannattaa jo etukäteen suunnitella mitä nähtävyyksiä ja kohteita on toiveissa katsastaa ja mitkä jätetään ensi kertaan. Nähtävää ja koettavaa löytyy nimittäin niin runsaasti, että paikan päällä saattaa olla haastavaa tehdä päätöksiä, varsinkin jos kaikki mielivät tehdä hieman eri asioita.Yksi suosituimmista koko perheen nähtävyyksistä on ehdottomasti kuuluisa Kolmårdenin eläinpuisto. Se on Pohjoismaiden suurin eläinpuisto ja nähtävää riittääkin ihan koko päiväksi. Sen yksi erikoisuuksista on safari, jossa omalla autolla pääsee ajamaan villeinä temmeltävien eläinten joukossa. Mikäli sen sijaan kiinnostaa Pohjoismaiden suurin huvipuisto, kannattaa ottaa suunnaksi Göteborg, jossa sijaitsee myös jännittävä tiedekeskus Universum.

Missä kannattaa käydä?

Jos aikaa on varattu enemmänkin, on silloin oivallinen mahdollisuus suunnistaa päiväksi tai kahdeksi lumoavan kauniiseen saaristoon. Gotlannin saarelta löytyy muun muassa suloinen hansakaupunki Visby, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Sieltä löytyy niin ikään yllin kyllin tekemistä myös perheen pienimmille, nimittäin sen kupeessa sijaitsee Gneibbyn puuhamaa, jonka vesipuisto tuo takuulla iloa ja riemua tuntikausiksi. Ei myöskään tule unohtaa Peppi Pitkätossun Huvikumpua, joka myös sijaitsee Visbyssä.Kaunis yliopistokaupunki Uppsala, sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Tukholmasta ja mikäli päiväreissaajalla on tilaa aikataulussaan, kannattaa käydä katsastamassa sen upea barokkityylinen puutarha. Uppsala on Pekka Töpöhännän kotikaupunki ja sieltä löytyykin asiaan kuuluva seikkailutalo pienille lomailijoille. Ruotsin pääkaupunki, Tukholma, tarjoaa myös riittävästi nähtävää jopa useammaksi päiväksi. Loman saa aivan varmasti kulumaan myös Pohjoismaiden kauneimman kaupungin katuja kävellessä ja sen pikku putiikkeja ja kahviloita tutkiessa. Tukholma on siisti, rauhallinen ja erittäin viihtyisä, joten se on täydellinen lomakohde parin päivän vierailulle Ruotsissa. Talot ovat kaunista, vanhaa arkkitehtuuria ja nähtävyyksiin kuuluvat ehdottomasti ainakin taistelulaivamuseo Vasamuseet, kaupungintalo ja kuninkaanlinna. Ruotsi on valloittava lomakohde niin lapsiperheille, kuin aikuiseen makuunkin eikä taatusti jätä kylmäksi myöskään yksin matkustavaa.