Perhelomalle Ranskaan

Perhelomalle Ranskaan

Ranska on lomailijan unelmakohde. Ranska on todella monipuolinen lomakohde, josta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Ennen lomalle suuntaamista tai ylipäätään matkojen ja hotellien varaamista kannattaa ajan kanssa tutustua Ranskan eri kohteisiin. Kohteet ovat hyvin erilaisia, eli senkin takia matkan suunnitteluun kannattaa käyttää rutkasti aikaa. Ennen matkanvaraamista kannattaa haastaa itsensä ja perheensä miettimään, että mitä lomaltaan haluaa. ”Suunnittelu on jo puoli lomaa” -sanonta todella pitää paikkaansa, eikä sitä missään nimessä kannata unohtaa. Hyvin suunniteltu loma on yleensä onnistunut ja siihen saa mahtumaan kaikki kohteet, jotka matkailija haluaa nähdä.

Kuten jo todettua, on Ranska todella monipuolinen maa. Ranskasta löytyy niin merenrantaa kuin upeita kaupunkikohteitakin. Maa on täynnä erilaisia vaelluskohteita, rauhallisempia vaelluspaikkoja sekä oikein kunnon turistirysiä. Vaellusreittejä on todella monen tasoisia, oma jaksaminen ja omat mielenkiinnonkohteet kannattaa siis olla hyvin selvillä ennen vaellukselle suuntaamista. Ranskasta löytyy myös monia UNESCO:n kohteita; vanhoja rakennuksia, siltoja tai erilaisia maanmerkkejä. Ranska on täynnä historiaa, joten historiallisia kohteita maasta löytyy todella suurin määrin. Ranskasta löytyy myös kaunista luontoa ja jylhiä maisemia, esimerkiksi Ranskan Alpit ovat monien matkailijoiden suosiossa. Matkailija löytää siis mielenkiintoisia kohteita, jotka sopivat jokaiseen vuodenaikaan.

Matkaa suunniteltaessa kannattaa myös ottaa huomioon maan säätila. Kesällä Ranskassa on yleensä suhteellisen kuuma, lämpötilat kohoavat monin paikoin yli 40 asteeseen. Kevät puolestaan on suomalaiselle ihanteellista aikaa, koska silloin lämpötilat ovat usein suomalaisille sopivia 20 asteen tuntumassa monin paikoin. Myös alkusyksy on mukavaa matkustusaikaa, koska silloin lämpötilat ovat sopivia erilaisiin retkiin ulkoilmassa. Syksyllä myös suurin osa turisteista on jo ehtinyt lähteä maasta, joten tilaa matkustaa on hieman kesää enemmän. Talvelle Ranskassa lämpötilat ja lumitilanne vaihtelevat todella suuresti. Talvella Välimeren rannikolla on usein suhteellisen leutoa kuin taas puolestaan Alpeilla pääsee nauttimaan lumesta ja laskettelusta.

Minne matkustaa Ranskassa?

Ranskassa turistikohteita on runsaasti. Katsotaan seuraavaksi muutamaa kohdetta hieman tarkemmin. Osa kohteista on kaikkien tuntemia, osa hieman vähemmälle suosiolle ja huomiolla jääneitä paikkoja. Tunnelma kohteissa on todella erilainen riippuen siitä onko suuntaamassa suurkaupunkiin vai enemmän luontoon.

Minne matkustaa Ranskassa?

Pariisi on totta kai Ranskan kaikkein suosituin matkakohde. Pariisiin suunnataan joka puolelta maailmaa ja kaikkina vuodenaikoina. Pariisissa on aina turisteja, oli sitten sadetta tai paistetta. Pariisia ei pysäytä mikään. Kaupunki on täynnä historiaa ja kauniita rakennuksia. Pariisiin kannattaa ehdottomasti suunnata ainakin kerran elämässään, jos on mahdollista. Pariisiin suuntaava matkailija löytää netistä monenlaisia ohjeita ja vinkkejä.

Ranskassa on monia Välimeren rannalla olevia rantakohteita. Välimeren ilmasto on ihanteellisen leuto ja merivesi myös lämpenee nopeaa tahtia alkukesästä. Välimeren rannalla sijaitsevat muun muassa Nizza. Nizza sopii kohteena niin luksusta etsivälle kuin tavallisia uimarantoja kaipaavalle matkailijalle. Nizzan vierestä löytyy Cannes, joka on myös monen lomailija unelmakohde. Välimeren rannalla kohteita riittää. Marseille on kauppakeskuksena tunnettu kaupunki merenrannalla. Kohteena historiallinen, mutta siellä kannattaa tietää minne suunnata, koska koko kaupunki ei ole välttämättä lomailijan mieleen.

Ranskalla on myös pitkä merenrantaviiva Atlantille. Atlantin rannalta löytyy upeita kohteita niin pohjoisesta kuin etelästäkin. Etelän kohteista suosituimpia lienevät Bordeaux ja Biarritz. Hieman pohjoisemmassa Normandiassa tai Bretagnessa löytyy puolestaan mahtavaa luontoa ja monia pieniä merenrantapaikkoja. Luonto on todella lumoava noilla alueilla. Ranskan Alpit on suosittu kohde niin kesällä kuin talvellakin. Alpeilla matkailija suuntaavat usein joko Chamonix:n tai Tignesiin. Suosittu vuorenhuippu Mont Blanc sijaitsee Chamonix läheisyydessä, joten siellä maisevat ovat aivan silmiä häikäisevät.