Lapsiperheiden lomat suomessa

Suomen kotimaan matkailussa on lapsiperheille paljon tekemistä. Lapsien kanssa matkustaessa kannattaa miettiä paitsi loman sijaintia ja helppo kulkuisuutta, myös lasten turvallisuutta ja viihtyvyyttä. Useat aikuiset arvostavat suoraan lapsiperheille suunnattuja lomakohteita, joissa on tarkalleen lapsille suunniteltua ohjelmaa, sekä lapsenvahtipalveluita päivittäin. Toiset perheet taas tahtovat asua lomalla tavallisessa majoituksessa, josta voi tehdä päiväretkiä lapsille tarkoitettuihin kohteisiin.

Kaikki palvelut samassa kohteessa

Härmän Poweparkin alueella on sekä mökki, että hotelli majoitusta, ja tekemistä löytyy koko perheelle. Tilavasta huvipuistosta löytyy huimia laitteita sekä lapsille että aikuisille, ja perheen kaikista pienimmät viihtyvät Satumaassa jossa pääsee tapaamaan kuuluisan Rölli Peikon. Perheen tilapäisesti kyllästyessä Boosteriin, Thunderbirdiin ja Neo’s Twisteriin, laitteiden lisäksi puiston alueelta löytyy karting ja minigolf- radat sekä pienimuotoinen ratsastustalli. Powerparkkiin pääsee myös kätevästi suoraan junalla, joten autottomatkin perheet voivat helposti lomailla puistossa. Talviaikaan varsinkin Lapin perhehotelleissa järjestetään myös usein perheen pienemmille ohjelmaa, ja Rovaniemelle suuntaaville lähistöltä löytyy laskettelun lisäksi lapsiperheille suositut Joulupukin kylä ja Ranuan eläinpuisto. Majoitus on usein suuunniteltu perheille sopivaksi, esimerkiksi Santaclaus Holiday Village hotellissa perheet voivat yöpyä hotelli tasoisessa mökki majoituksessa. Perheillä on oma rauhansa, mutta mökkeihin voi myös tilata lisäpalveluita, kuten päivittäisen siivouksen. Kylän alueella sijaitsee myös useita lapsiystävällisiä ravintoloita, talviaikaan sieltä järjestetään tunturi safareja porojen, siperianhusky koirien, tai lumikelkkojen kyydittämänä, sekä revontulisafareja. Vaikka Lappi on pääasiassa tunnettu talviloma paikkana, alue on lapsiystävällinen myös kesäaikaan, jolloin siellä voi nauttia luonnonrauhasta, ja kalastuksesta tai kanoottiseikkailuista.


Kaikki palvelut samassa kohteessa

Parhaat päiväreissut

Tavallista hotellia ja sieltä tehtäviä päiväreissuja kaipaavien perheiden kannattaa myös miettiä majoituksen lapsiystävällisyyttä. Useiden isompien ketjujen hotelleissa järjestetään lapsille ohjelmaa päiväaikaan, ja esimerkiksi Sokos-hotelliketjujen hotelleista löytyy usein leikkipuisto tai leikkihuone. Myös uima-allas osastot ovat usein pienten vesipetojen mieleen. Mökkikylät saattavat olla myös toimiva ratkaisu autollisille perheille. Alueilla sijaitsevat turvalliset uimarannat, ja leikkipaikat pitävät lapset kiireisinä aikuisten rentoutuessa päivän aktiviteettien jälkeen. Muita päiväretki paikkoja suomessa ovat esimerkiksi Tervakoskella sijaitseva Puuhamaa, jossa saa vietettyä koko päivän iloisen vanhan mainoksen mukaan. Puuhamaan alueelta löytyy vesipuisto, veneitä ja lapsille sopivia moottorikelkkoja. Pomppupaikat, liukumäet ja useat muut aktiviteetit pitävät lapset kiireisinä, ja alueen useat piknik pöydät tarjoavat budjetti ruokailu ratkaisun. Puuhamaan laitteet kuuluvat kaikki pääsylipun hintaan, joten vanhemmille ei tule yllätyksiä päivän kulujen kanssa. Vauhdikkaampaa puistopäivää kaipaavat voivat suunnata Helsingin Linnanmäelle, Kouvolan Tykkimäelle tai Tampereen Särkänniemeen. Kaikissa huvipuistoissa löytyy useita ruokailuratkaisuja ja laitteita tuppaa olemaan kaiken ikäisille vierailijoille. Ylipäätään kaupunkilomia kaipaileville on useita vaihtoehtoja. Naantalin on kesäkaupunkina lapsiperheille kokonaisuudessaan sopiva, ja keskustan lähettyvillä sijaitseva Muumimaailma tarjoaa perheen pienemmille päivän täytöksi puuhattavaa. Useista kaupungeista löytyy suurempia lastenpuistoja, joissa on usein päiväaikaan ohjattua toimintaa ja lapsia viihdyttäviä teatteri esityksiä ja harrastusryhmiä. Esimerkiksi Turun Seikkailupuistossa lapset saavat varmasti vietettyä koko päivän peuhaten, ja puistossa järjestetään kaikille avoimia sirkus- ja ateljee pajoja.

 

Lapsille suosittuja päiväkohteita on ympäri Suomea useita. Ähtärin eläinpuisto on varmasti kaikille tuttu, ja puistosta löytyy myös Hotelli Mesikämmen sekä useita ravintoloita. 60 hehtaarin alueelta löytyy pääasiassa pohjoisiin oloihin sopivia eläimiä. Monille tunnetuimpia Ähtärin asukkaista ovat karhut Santeri ja Santra. Ähtärissä asustaa myös uhanalaisia lumileopardeja sekä jättiläispandoja. Eläinrakkaille lapsille mukavia päiväretki kohteita saattaisivat olla myös ympäri Suomea löytyvät kotieläinpihat. Orimattilan kotieläinpuistossa asustaa monia tuttuja eläinlajeja, kuten lampaita, porsaita ja lehmiä, mutta myös harvinaisempia eläimiä kuten villisikoja. Perheen pienimmät voivat tehdä lyhyitä ratsastuksia pihan Shetlannin poneilla, ja alueelta löytyy myös leikkikenttä.